3 redenen waarom het Bitcoin-spotvolume een nieuwe jaarlijkse piek bereikt, is zeer optimistisch

Volgens de gegevens van Arcane Research heeft het spotvolume van Bitcoin een nieuw jaarlijks hoogtepunt bereikt.

Dit cijfer is bijzonder optimistisch voor de korte tot middellange termijn trend van BTC omdat het de groei van het reële en verifieerbare handelsvolume weerspiegelt.

Sinds eind oktober van dit jaar is het spotvolume van Bitcoin met meer dan 270% gestegen. Het valt samen met de rally van BTC boven de $15.000 en de herhaalde hertest van de $16.000 weerstand.

De stijging van het spotvolume van Bitcoin is een zeer positieve trend om drie belangrijke redenen. Ten eerste toont het echte handelsvolume van detailhandelaren. Ten tweede betekent het dat de markt spot gedreven is, niet geleid door derivaten. Ten derde maakt het een meer duurzame rally mogelijk.
bitcoin
De Bitcoin-spotmarktvolumetrend in 2020.
Echte vraag van detailhandelaren

De term spotmarkt verwijst naar markten die crypto-to-crypto of crypto-to-fiat transacties mogelijk maken zonder extra hefboomwerking.

Gewoonlijk weerspiegelt de spotmarkt de reële vraag van de detailhandel omdat het moeilijker is om de markt te bedriegen zonder extra hefboomwerking.

Arcane Research-analisten ontdekten dat het volume van de spotmarkt de afgelopen maand met 270% is toegenomen. Ze schreven:

„Bitcoin blijft indruk maken en raakte vorige week bijna 16.000 dollar. De rest van de crypto-markt ziet op dit moment ook enorme winsten en het marktsentiment staat op een historisch hoog niveau. Het volume van de Bitcoin-spot is de afgelopen maand met meer dan 270% gestegen en bevindt zich nu op het hoogste niveau dat in 2020 is bereikt“.

Dit is een spotgedreven Bitcoin-rally…

De snelle groei van de spotmarkt laat zien dat de huidige Bitcoin-rally wordt gedreven door de spotmarkt, niet door derivaten.
Bitcoin-prijs
De wekelijkse prijsgrafiek van Bitcoin.
Wanneer derivaten, zoals termijncontracten, de primaire driver van een Bitcoin-uprend worden, maakt het BTC kwetsbaar voor grote terugtrekkingen.

Er kunnen zich grote, lange knijptijden voordoen, die leiden tot cascaderende liquidaties en massale volatiliteit. Maar wanneer Bitcoin wordt geleid door de spotmarkt, is de kans op een plotselinge correctie kleiner.
Een meer duurzame opleving zal waarschijnlijk plaatsvinden

Bovenop het stijgende spotvolume, zelfs in de derivatenmarkt, nemen institution-tailored platforms een groter marktaandeel in.

Arcane Research zei dat de openlijke rente op CME is gestegen, tot $1 miljard. CME, samen met platforms als Bakkt en LMAX Digital, zijn op maat gemaakt voor institutionele beleggers. Aangezien instellingen meestal investeren met een lange termijn beleggingsthesis, is deze trend gunstig voor BTC op de middellange tot lange termijn. De analisten zeiden:

„De open belangstelling voor CME is de laatste tijd sterk gestegen en nadert 1 miljard dollar. Het aantal grote traders op CME is dit jaar meer dan verdubbeld. Een ander teken van een verhoogde institutionele vraag naar bitcoin.“

De samenloop van een door de spotmarkt gedreven Bitcoin-rally, het groeiende volume van CME en de toenemende vraag van de detailhandel zou het huidige momentum van BTC verder kunnen versterken. Het zou ook de kans op grote trendbreuken in de nabije toekomst verminderen, als gevolg van de algemene marktstructuur.

  • Bitcoin
  • 10 november om 18.45 uur UTC
  • $15,228.00
  • 0.2%

Bitcoin, momenteel nummer 1 op de markt, is de afgelopen 24 uur met 0,2% gestegen. BTC heeft een marktcap van $282.3B met een 24-uurs volume van $26.73B.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.